onsdag 22. oktober 2008

Jungelblogg!

Fredag den 17. november var 1std, 1ste og 1stf ved Sandvika vgs. og så "Jungelboka" på det Norske teater i Oslo. Vi fikk være med blant kulissene, danse med noen av danserne fra forestillingen, møte Adil og se selve forestillingen. Hele dagen startet med at vi fikk møte Adil, han fortalte oss om seg selv, hvorfor han ville ha rollen, hvordan han har klart å oppnå det han har oppnådd osv. Det var veldig spennende å høre om hvordan han hadde hatt det i oppveksten og hvordan det kan være å vokse opp i et land med en annen hudfarge. Det gjorde også at man ble litt kjent med han, så under stykke kunne man sette seg inn i hans situasjon og en følelse av hans stolthet og måloppnåelse på slutten av stykket. Etter at Adil hadde fortalt oss om seg selv, var det tid for dans! Vi ble delt inn i grupper av mennesker, ulver og aper. Jeg og resten av 1ste var mennesker og vi fikk lære en klappedans som ikke var så veldig vanskelig. Det var veldig morsomt å lov til å ta del i noe som var fra forestillingen, men jeg kunne ønske at vi kunne gjort noe mer også.

Selve forestillingen var bare utrolig bra! Fra den første sangen kom og tok oppmerksomheten din, til Mowglis siste steg ut til menneskene. Jeg har selv aldri sett Jungelboken før, verken på film eller teater så selve handlingen var helt ny for meg. Men allikevel så skjønte man alt som foregikk, og at det var modernisert gjorde det bare enda bedre etter min mening. Det gjorde rett og slett at hele forestillingen ble mer ungdomsrelevant, og at vi kunne ta mer del i oppsetningen. Med kjente figurer som Uma Thurman sin rolle i Kill Bill, de sossete apene fra Bærum og Bagera som så ut til å komme fra Chippergata. Hele forestillingen bar et preg av ungdomlig glød, og det grep i allefall min oppmerksomhet, fra begynnelse til slutt. Så til alle som enda ikke har sett denne forestillingen; dere burde virkelig se den! Til og med dere som sitter hjemme foran pc-skjermen og tenker at teater er noe dritt, for denne forestillingen er helt utrolig bra!

2 kommentarer:

LK sa...

Helt enig, de som ikke har sett denne forestillingen enda må gripe sjansen før det er for sent. Dette var en rå forestilling!

Vildeee sa...

Er helt enig i det du sier her,Stian! Det var en utrolig bra foresilling som var enkel å henge med på fra første stund.